Alle recepten
Steak gerookt en gegrild met chimichurrisaus
Het proces van eerst roken en dan grillen geeft uw steak een aparte smaak. Wedden dat je je tafelgasten zal verbazen?
- Moeilijkheid
- *** / 5
- Voorbereiding
- 20 min.
- Kooktijd
- 135 min.
- Aantal personen
- 4 pers.
- Pellets
- Pecan
Ingrediënten
- 4 gepelde steaks van goede kwaliteit, dik gesneden
- Voor de marinade: 50 cl rode wijn, 50 cl plantaardige olie of olijfolie, 1 el worcestersaus, 1 el sojasaus, 5 geplette knoflookteentjes, sap van 2 limoenen, 1 tl zwarte peper, 1 tl grof zeezout
- Voor de saus: 1 bosje koriander gewassen en gesneden, 6 geplette knoflookteentjes, 150 cl olijfolie, 50 cl rode wijn azijn, sap van 1 limoen, 1 el rode ui fijn gesneden, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl zout
Bereiding
Maak de marinade met alle ingrediënten. Schik de steaks in een schotel en overgiet met de marinade. Laat 8 uur trekken in de koelkast. Draai het vlees regelmatig om. Laat je Traeger voorverwarmen op de hoogste stand. Doe intussen alle ingrediënten voor de saus in een blender en meng tot een gladde saus. Van zodra je Traeger op temperatuur is, grill je de steaks ongeveer 3 minuten aan beide zijden. Haal de steak van de grill en snijd in plakken van 1 centimeter tegen de draadrichting van het vlees. Serveer met de chimichurrisaus.