Smoked Pulled Pork Sandwich
Deze sandwiches met pulled pork zijn een absolute explosie van rokerige, zoete en hartige houtgestookte smaak.
- Moeilijkheid
- *** / 5
- Voorbereiding
- 15 min.
- Kooktijd
- 480 min.
- Aantal personen
- 8 pers.
- Pellets
- Apple
Ingrediënten
- +- 1,500 kg ontbeende varkensspiering (schouder of nek)
- Traeger kruiden "pork & poultry" of "Traeger rub" of jouw favoriete kruiden
- Traeger saus "Que" of "Texas Spicy" of jouw favoriete saus
- 8 burgerbroodjes of ovenkoeken
- Geraspte cheddarkaas
- Salade en tomaten naar believen
Bereiding
Snijd en verwijder overtollig vet van de varkensspiering. Smeer het vlees royaal in met de rub. (indien mogelijk: laat het een nacht in de koelkast opstijven) Start uw Traeger op en voorverwarm hem gedurende 15 minuten tot 121°C met een gesloten deksel. Leg de spiering direct op het grillrooster en steek er een interne vleesthermometer in. Kook tot de interne temperatuur 71°C aangeeft, ongeveer 3 tot 4 uur. Neem het vlees uit uw Traeger en wikkel het stevig in een dubbele laag aluminiumfolie. Plaats het nu terug op de grill en kook tot het vlees een interne temperatuur van 96°C heeft bereikt. Haal het vlees van de grill en laat 45 minuten in het aluminiumfolie rusten. Nadat het varkensvlees heeft gerust, verwijder het uit de folie. Gooi het overtollige vet weg, trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en verwijder het bot (mocht dit nog niet ontbeend zijn) Breng het pulled pork over op een serveerschaal en giet de overgebleven sappen uit de aluminiumfolie over de pulled pork. Bouw je ongelooflijke pulled pork sandwiches op geroosterde briochebroodjes of ovenkoeken met een royale portie varkensvlees, koolsalade, Traeger 'Que BBQ-saus, augurken en je favoriete hete saus Traeger "Texas Spicy". Genieten ervan!