Alle recepten
Hertenburger met gestoofde appelcompote en veenbessen
Een beetje anders dan een klassieke hamburger!
- Moeilijkheid
- ** / 5
- Voorbereiding
- 20 min.
- Kooktijd
- 20 min.
- Aantal personen
- 4 pers.
- Pellets
- Hickory, Mesquite et Signature Blend
Ingrediënten
- 500gr hertengehakt (eventueel met 20% spek voor vetgehalte)
- Veenbessenconfituur/saus
- 1 burgerbroodje per persoon
- Zout en peper
- Gestoofde appels (of kant en klare compote met stukken)
- Paneermeel ***
- 2 eieren ***
- Takjes tijm
- 1 à 2 sjalotten (niet te veel)
- Waterkers of salade
- Kaneel
- Suiker
- Ciderazijn
- Klontje boter
- *** = enkel als het gehakt niet kleverig genoeg is
Bereiding
Instelling Traeger op maximale stand (indien extra rooksmaak gewenst, eerst op smokestand)
Schil de appels, snij in fijne blokjes en stoof ze tot beetgaar. Kruid af met kaneel, wat suiker en ciderazijn. Laat zachtjes stoven in de Traeger in een afgedekt aluminium bakje.
Pel de sjalot en snipper ze, rits enkele blaadjes van de tijm en hak fijn.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke bollen en meng deze met de sjalot en de gesnipperde tijm.
Bak de hamburgers.
TIP: Serveer de burgers samen met een lepel appelcompote, veenbessensaus en waterkers (of salade)
Smakelijk!