GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Hertenburger met gestoofde appelcompote en veenbessen

Een beetje anders dan een klassieke hamburger!

Terug
Bereiding
Type: Traeger

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Duur: 20 minuten

Aantal personen: 4

Type pellets: hickory / mesquite / signature blend

Ingrediënten
  • 500gr hertengehakt (eventueel met 20% spek voor vetgehalte)
  • Veenbessenconfituur/saus
  • 1 burgerbroodje per persoon
  • Zout en peper
  • Gestoofde appels (of kant en klare compote met stukken)
  • Paneermeel en 2 eieren (enkel als het gehakt niet kleverig genoeg is)
  • Takjes tijm
  • 1 à 2 sjalotten (niet te veel)
  • Waterkers of salade
  • Kaneel
  • Suiker
  • Ciderazijn
  • Klontje boter
tools

Bereiding

Instelling Traeger op maximale stand (indien extra rooksmaak gewenst, eerst op smokestand)

Schil de appels, snij in fijne blokjes en stoof ze tot beetgaar. Kruid af met kaneel, wat suiker en ciderazijn. Laat zachtjes stoven in de Traeger in een afgedekt aluminium bakje.

Pel de sjalot en snipper ze, rits enkele blaadjes van de tijm en hak fijn.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke bollen en meng deze met de sjalot en de gesnipperde tijm.

Bak de hamburgers.

TIP: Serveer de burgers samen met een lepel appelcompote, veenbessensaus en waterkers (of salade)

Smakelijk!

Hertenburger met gestoofde appelcompote en veenbessen