GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Gegrilde zwaardvis met maïssalsa

Licht, helder en oceaanfris. Deze eenvoudig gegrilde en perfect schilferige zwaardvis zwemt met een mooie en verfrissende koriander-citroen-maïssalsa-sidekick.

Terug
Bereiding
Type: Traeger

BBQ: 260 °C, indirect

Voorbereidingstijd: 35 minuten

Grilltijd: 10 minuten

Aantal personen: 4

Type pellets: pecan

Ingrediënten
    • 4 hele maïskolven
    • olijfolie, naar behoefte
    • zout en peper, naar smaak
    • 275 g kerstomaatjes
    • 20 g gehakte koriander
    • 1 middelgrote rode ui, in kleine blokjes gesneden
    • 1 middelgrote serranopeper, fijngehakt
    • 1 hele limoen, uitgeperst
    • 4 hele zwaardvisfilets
tools

Bereiding

Als u klaar bent om te koken, stelt u de Traeger-temperatuur in op 260 ° C en verwarmt u gedurende 15 minuten voor.

Bestrijk de maïs met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

INGREDIËNTEN
4 hele kolven maïs
olijfolie, naar behoefte
zout en peper, naar smaak

Grill de maïs 12 tot 15 minuten gaar en lichtbruin. Zet opzij om af te koelen.

Zodra de maïs is afgekoeld, snijdt u de korrels van de maïs en doet u deze in een middelgrote kom.

Tomaten, koriander, rode ui, serrano en limoensap toevoegen. Goed omroeren en op smaak brengen met zout.

INGREDIËNTEN
275 g kerstomaatjes
20 g gehakte koriander
1 Middelgrote rode ui, in kleine blokjes gesneden
1 Middelgrote serranopeper, fijngehakt
1 Hele limoen, geperst

Bestrijk de vissteaks met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schik de vissteaks op het grillrooster en gril tot de vis ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork op drukt, ongeveer 18 minuten. (Als u uw tonijn of zalm liever minder gaar hebt, kook ze dan korter.) 232 ˚C

INGREDIËNTEN
4 Hele zwaardvisfilets
Naar behoefte olijfolie
Naar smaak Zout en peper

Serveer de gegrilde zwaardvis met de maïssalsa erop. Genieten!