Kippenbillen
Alle recepten

Barbecue kippenbillen

Klassieke barbecue kippenbillen zijn sappig en mals, doordrenkt met houtgestookte aroma’s. Dien op in uw achtertuin met gebakken bonen en een koel biertje.

Moeilijkheid
** / 5
Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
40 min.
Aantal personen
4 pers.
Pellets
Kers

Ingrediënten

  • 6 kippenbillen met vel
  • 1 potje kruidenmix voor braden, grillen en barbecueën obv zoete paprika
  • zout en gemalen zwarte peper
Recept afdrukken

Bereiding

Wanneer u klaar bent om te koken, start de Traeger grill op ROOK, met open deksel, tot er een goed vuur is (4 à 5 minuten). Stel de temperatuur in op 130°C en verwarm met gesloten deksel, gedurende 10 à 15 minuten. Verwijder het overtollige vel en vet van de kippenbouten, terwijl de grill opwarmt. Kruid met een lichte laag van peper , zout en kruidenmix. Plaats de kippenbouten op de rooster en laat 35 minuten garen. Controleer de interne temperatuur; kip is gaar aan 62°C, maar er blijft voldoende vet aan bij een interne temperatuur van 68°C; de textuur is dan ook beter. Verwijder van de grill en laat 5 minuten rusten vooraleer op te dienen.