Barbecue kippenbillen
Klassieke barbecue kippenbillen zijn sappig en mals, doordrenkt met houtgestookte aroma’s. Dien op in uw achtertuin met gebakken bonen en een koel biertje.
- Moeilijkheid
- ** / 5
- Voorbereiding
- 20 min.
- Kooktijd
- 40 min.
- Aantal personen
- 4 pers.
- Pellets
- Cérise
Ingrediënten
- 6 kippenbillen met vel
- 1 potje kruidenmix voor braden, grillen en barbecueën obv zoete paprika
- zout en gemalen zwarte peper
Bereiding
Wanneer u klaar bent om te koken, start de Traeger grill op ROOK, met open deksel, tot er een goed vuur is (4 à 5 minuten). Stel de temperatuur in op 130°C en verwarm met gesloten deksel, gedurende 10 à 15 minuten. Verwijder het overtollige vel en vet van de kippenbouten, terwijl de grill opwarmt. Kruid met een lichte laag van peper , zout en kruidenmix. Plaats de kippenbouten op de rooster en laat 35 minuten garen. Controleer de interne temperatuur; kip is gaar aan 62°C, maar er blijft voldoende vet aan bij een interne temperatuur van 68°C; de textuur is dan ook beter. Verwijder van de grill en laat 5 minuten rusten vooraleer op te dienen.