Zalm met avocado
Toutes les recettes

Gerookte zalm met rode curry & crème van avocado

Wanneer de zomer om de hoek komt loeren smachten we naar gezelligheid, samen zijn en lekkernijen buiten. Daar hoort zeker een klassiek stukje zalm bij, maar met een zomerse toets.

Difficulté
*** / 5
Préparation
16 min.
Temps de cuisson
8 min.
Nombre de personnes
4 pers.
Pellets
Els

Ingrédients

  • 4 à 5 zalmfilets
  • Voor de avocado crème: 1 avocado (geschild & ontpit), 5 el kokosmelk, 2 el limoensap, 1 teentje knoflook, 4 el gehakte verse koriander, een snuifje zout.
  • Voor de rode curry: 2 el bruine suiker, 1 el Thaise rode curry, 1 snuifje cayennepeper, 2 el olijfolie, 1 limoen in partjes gesneden, snuifje zout.
Imprimer la recette

Préparation

Doe alle ingrediënten voor de avocado crème in een blender en mix zolang tot je een dikke smeerbare massa bekomt. Dek af en bewaar koel. Start je pelletgrill op 'smoke' met open deksel. Wanneer de temperatuur voldoende hoog is, plaats je een gietijzeren pan op de grill en sluit het deksel. Laat de pan goed warm worden gedurende 10 à 15 minuten. Maak ondertussen de rode curry door alles te mengen en de zalmfilets gelijkmatig aan beide zijden hiermee in te wrijven. Bak de filets in olijfolie in de hete gietijzeren pan zo'n 4 minuten aan elke kant. Voeg de laatste minuut de partjes limoen toe in de pan en laat aan beide zijden zo'n 30 seconden mee karameliseren. Serveer de zalm met een flinke schep avocado crème en werk af met wat verse koriander. Met nog een partje limoen op het bord kan ieder naar smaak toevoegen.